Wednesday, 10 September 2014

Matlagningskurs

Jag blev lite förtjust i indonesisk mat, speciellt salladen gado-gado som serveras med jordnötssås, så jag tänkte att det kunde vara kul att gå en matlagningskurs.
Vi var sju personer på kursen och fick först en rundvandring på marknaden av de två kursledarna - maten hade de köpt tidigare, men vi fick provsmaka balinesiskt snacks och en del frukter.
Väl framme på kursställen visade sig att det mesta var förberett, alla kryddor till de olika rätterna upphällda i sina skålar, etc, så det visade sig vara en ganska lugn förmiddag då vi bland annat stekte vårrulledeg (man gör dem ungefär som pannkakor) och fyllde och friterade dessa och ångkokade kyckling inslagen i bananblad.
På eftermiddagen gick jag en runda i Sanur på östra sidan av Bali. Där finns mängder av billiga massageställen, allt från ca 30kr/timme och uppåt. Jag lyckades få en hårklippning på ett bra ställe för 30kr, men tyvärr så vågade hon inte klippa så kort, så får nog snart gå igen.
Matmarkand.

På marknaden säljs en del annat med; tex kläder och som här gåvor till templet.

Ormfrukt. Konsistensen är som ett hårt äpple/päron, men den har en svag smak
av ananas.

Förberedelse av maten.

Färdig mat. Svart rispudding längst fram.

Strand och strandpromenad i Sanur.

Sanurs huvudgata.

No comments:

Post a Comment