Tuesday, 23 August 2016

Men vad äter man i Ryssland?

"Men vad äter man i Ryssland? Och på tåget?" frågade flera när vi kom hem. Då så, här kommer några matbilder (tågmaten blir ett inlägg för sig).

I Moskva var det populärt med sushi - här lite annorlunda varianter; en med
gurka istället för noriblad, och en med en konstig gräddfilsröra ovanpå.

Man kan också äta kakor..

Många restauranger/caféer hade ett stort urval av
alkoholfria juiceblandningar.

Det finns även "starbucks"liknande kedjor som serverar en uppsjö med
kaffesorter/blandningar och både ryska och mer europeiska bakverk.

Det georgiska köket är också populärt.

På en sovjetnostalgisk restaurang åt vi borsjtj, aladåb och sillsallad och
sköljde ner det med rysk läsk/öl.

I en klassisk rysk kantin med lite enklare mat;
biff och potatis och kyckling och ångkokta grönsaker.

Smakprov från det burjatska köket, som mestadels
finns kring Ulan Ude.

Ännu ett smakprov från Burjat - ångkokt dumpling.

No comments:

Post a Comment