"Men vad äter man i Ryssland? Och på tåget?" frågade flera när vi kom hem. Då så, här kommer några matbilder (tågmaten blir ett inlägg för sig).
| I Moskva var det populärt med sushi - här lite annorlunda varianter; en med gurka istället för noriblad, och en med en konstig gräddfilsröra ovanpå. |
| Man kan också äta kakor.. |
| Många restauranger/caféer hade ett stort urval av alkoholfria juiceblandningar. |
| Det finns även "starbucks"liknande kedjor som serverar en uppsjö med kaffesorter/blandningar och både ryska och mer europeiska bakverk. |
| Det georgiska köket är också populärt. |
| På en sovjetnostalgisk restaurang åt vi borsjtj, aladåb och sillsallad och sköljde ner det med rysk läsk/öl. |
| I en klassisk rysk kantin med lite enklare mat; biff och potatis och kyckling och ångkokta grönsaker. |
| Smakprov från det burjatska köket, som mestadels finns kring Ulan Ude. |
| Ännu ett smakprov från Burjat - ångkokt dumpling. |
No comments:
Post a Comment