Wednesday, 19 November 2014

Uppåt uppåt mot Langtang och Kyanjin Gompa

Andra dagen väntar uppförsbackar. Från 2400möh ska vi upp tusen meter. Vi går längs ett stenparti och får en tant på en häst med en gående guide bakom oss; vi har ingen möjlighet att släppa förbi dem (stigen är för smal och de för breda). Till lunch stannar vi i Ghoda Tabela och äter momos (tibetanska dumplings) innan vi fortsätter. Det bär vidare av uppåt, men nu har vi lämnat skogen bakom oss och går över gröna kullar tills vi kommer fram till Langtang där vi stannar för natten. Vi bor på ett tehus som enligt en skylt strax utanför byn serverar tartiflette. Såklart är det vi och ett stort gäng fransmän som bor där och alla vill ha tartiflette till middag. De har aperitif med sig och vi blir bjudna på ett glas Pernod.
Dagen efter fortsätter vi mot Kyanjin Gompa, där vi planerar att stanna ett par dagar. Även om det bara är femhundra höjdmeter upp så känns det. Jag är tröttare än vanligt och behöver en del pauser för att anpassa mig till de mindre syrenivåerna. Som tur är är vi framme lagom till lunch.
Dag 2. Vi ser snötäckta Himalaya för första gången på vandringen.

Riktig höstlig skog - något jag saknat i Dhaka.

Uppför, här fick vi häst+tant bakom oss. Svårt att släppa förbi någon när
det stupar bra ner till en flod som forsar fram.
















Lunchpaus. (Spoiler: här bor vi på vägen ner).


Nästan framme vid Langtang, här ser vi tillbaka på vägen. Vi startade dagen
nere i dalen där högra berget börjar och följde dalgången uppåt.

Boende i Langtang med tartiflette till middag. Överlag var maten lite alpig,
med mycket ost och potatis.

Dag 3. Röda fält och dalgång.


Nu är vi nära Kyanjin Gompa. Sista helgedomen innan.


Yakar.

No comments:

Post a Comment