Sunday, 28 August 2016

Mat på transsibiriska järnvägen

Så, vad äter man på tåget? På första tåget, Rossiya, hade vi lyckats boka så det ingick en middag. När vi kom in i kupén låg en meny på bordet och snart därefter kom en restaurangpersonal och frågade vilket alternativ vi ville ha. Det ingick även en snackslåda med bulle, tepåsar, choklad och lite sylt.
Annars fanns det varmvatten att hämta i samovaren, så det var vanligt att man köpte nudlar eller pulvermos (med smak och krutonger) "på land" och lagade på tåget. På stationerna fanns kiosker med läsk, vatten, kakor, glass och nudlar, men även små gummor och gubbar som gick runt och sålde sånt som de lagat hemma, bullar, piroger, pannkakor. På några av stationerna fanns större caféer eller enklare restauranger man kunde handla på om man kände att man hade tid.
Menyn på Rossiya


Beställde man te av sin "tågvärd" fick man det
serverat i glas.

Maten i restaurangvagnen på Rossiya.

Tågets snackxbox.

Typisk stationskiosk. 

Hallen utanför kupéerna med samovaren längst bort.

Typisk tågmat; nudlar, bulle och juice.

Gummor som säljer mat står på stationen och väntar på att tåget rullar in.

"Äkta" sovjetglass.

No comments:

Post a Comment